Een writersblock overwin je zo

Writers block: tip met schrijfoefening van NLtaalfan

Writers block: tip met schrijfoefening van NLtaalfan

Writers block

Een writers block kan iedereen overkomen, je bent klaar om te gaan schrijven en je weet ook waarover je blog gaat maar toch het lukt het niet. Doe deze oefening om inspiratie op te wekken.

Je writers block te hacken

Vooraf heb je al een aantal bogonderwerpen bedacht. Je hebt nog vijf blogs op voorraad maar je hebt deze middag gepland dus je moet echt aan de slag. Je kunt een begin maken met de volgende oefening. Het is echt bedoeld als schrijfoefening dus publiceer deze opdracht niet. Het is alleen maar een hulpmiddel om je creativiteit op te wekken en ervoor te zorgen dat je in de flow van het schrijven komt. Als je eenmaal in die flow zit, begin dan met het schrijven van je eigen blogs, die je wel publiceert.

Ik ga ervan uit dat je op een laptop of achter een computer schrijft, maar ook met pen en papier is deze oefening goed te doen.

Schrijfoefening

Zet een timer en schrijf in 20 minuten op voor wie je nooit zou willen werken. We hebben het over zakelijk bloggen dus ga uit van je eigen dienst. Stel jezelf een vraag als deze:

  • Als je boekhouder bent, wil je dan voor een drugsdealer werken?
  • Als je schoonmaker bent, wil je dan werken voor een huisjesmelker die mensen huisvest die hun bed moeten delen met iemand uit een andere shift?
  • Als je diĆ«tist bent, wil je de dan werken voor iemand die recensies van restaurants schrijft en daarom vijf dagen per week uit eten gaat?

Maak de volgende tussenkopjes:

  • Dit zou ik niet willen
  • Dit zijn de praktische bezwaren
  • Dit zijn mijn emotionele gevolgen

Waarschijnlijk zit je na deze oefening in de flow van het schrijven en is je writers block verdwenen. Je hebt je voorstellingsvermogen, vakkennis en creativiteit aangesproken om je verhaal op papier te krijgen. Neem even een kopje koffie en ga nu aan de slag met het echte werk. Het heeft een half uurtje geduurd voor je aan het werk bent maar nu kun je op volle kracht gaan schrijven. De onderwerpen staan al in een lijstje dat je nu alleen nog maar hoeft af te werken.

Wil je nog meer tips over het schrijven van blogs of webteksten, download dan het ebook.