Slow Bloggen

Er is een nieuw blogconcept: slow bloggen. Maar wat mij betreft is dit helemaal niet zo nieuw. Het gaat over bloggen met aandacht. Elke  tekstschrijver weet al dat een goede tekst aandacht eist en dus ook meer tijd dan je op het eerste gezicht zou denken. Niet zo nieuw dus, maar je maakt er wel waardevolle content mee.

Waardevolle content marketing met een blogvoorraad

Het is geen goed idee om wekelijks te gaan zitten voor het schrijven van je blog en hem dan dezelfde avond te publiceren. Dat kost veel tijd en je houd geen overzicht over het geheel van al je blogs. Eigenlijk is het een hap-snap aanpak die ook nog eens heel slecht vol te houden is. Want wat als er ineens iets tussenkomt? Is er dan geen blog, of schrijf je die een dag later en ga je met heel je planning schuiven? Een betere aanpak is om elke stap van het schrijfproces op een andere dag te plannen. Op deze manier werk je aan meerdere blogs tegelijk. In dat geval plan je één schrijfdag per maand waarin je werkt aan een aantal blogs.

Gefaseerde aanpak bij bloggen

De rust tussendoor zorgt voor een frisse blik op je tekst. Schrijven is schrappen, dit zorgt er namelijk voor dat je teksten veel gemakkelijker te lezen zijn. En daar doe je het allemaal voor. Als je een tekst schrijft is een gefaseerde aanpak het handigst, die kan er als volgt uitzien

De acht stappen van slow bloggen

kies je onderwerp;
verzamel informatie over je onderwerp;
maak alvast een indeling in alinea’s als je tekst langer wordt dan ca 600 woorden;
ga schrijven;
plaats titels en tussenkopjes;
laat je tekst minstens een dag rusten;
lees en herschrijf;
maak je tekst op met plaatjes en links;
je tekst is klaar voor publicatie.

Lees het hele artikel met de uitgewerkte stappen