Ruisloos bloggen

Met een blog toon je je expertise op een persoonlijke manier en wat is er nu persoonlijker dan zelf je eigen blog schrijven. Een blog die gaat over jouw persoonlijke aanpak van de problemen die je voor je klant oplost. Om dat op een goede manier te kunnen doen geef ik je handvatten. De nieuwe  naam voor dit concept is ruisloos bloggen.

Ruisloos bloggen: Dit najaar, bloggen in Griekenland over jouw onderneming

Ruisloos Bloggen in Griekenland over jouw onderneming.

Ruisloos bloggen garandeert leesplezier

Overigens ben ik van mening dat communicatie ruisloos moet zijn. Dat is dus heel wat anders dan geruisloos, want je wilt wel graag dat lezers over je gaan praten. Onder ruisloze communicatie versta ik dat je lezer lekker moet kunnen doorlezen tot het eind van je tekst. Je schrijft de teksten namelijk niet voor jezelf, dan kun je beter in je dagboek schrijven, maar voor je klanten of andere geïnteresseerden.

Ergernis

Wat gebeurt er met mij als ik een taal- of spelfout lees. Het woord gebeurt in de vorige zin moet met een -t- geschreven worden, maar vaak wordt het met een -d- gespeld en staat er gebeurd. Ik denk hé, wat staat daar? Ik herlees de zin en denk na over de spelling. Daarna bepaal ik of de spelling in mijn ogen volgens de geldende regels is. Daarna lees ik gewoon verder totdat ik weer zoiets tegenkom. Het zojuist beschreven proces herhaalt zich en ik begin me wat te ergeren. Ik bekijk wie de tekst heeft gemaakt. Is dit een meubelmaker, sportinstructeur of hoteleigenaar dan hecht ik er niet zoveel waarde aan. Maar maakt een leraar of een collega copywriter herhaaldelijk dit soort vergissingen, dan stoort dit me mateloos. Erger nog, ik krijg ronduit negatieve gedachten over de maker van de tekst. Omdat je leessnelheid lager is dan je denksnelheid, leiden je gedachten soms af van wat je aan het lezen bent. Je gaat misschien zelfs met een ander doel lezen. Namelijk om iemand op nog meer fouten te betrappen. Je staat dan niet meer honderd procent open voor de informatie die je zoekt. Kortom, een tekst met fouten is ruis en schiet soms zijn doel voorbij .En dat wil je niet.

Bloggen over taal en het schrijfproces

Daarom schrijf ik over taal en over het schrijfproces. Ik wil graag mooie teksten lezen en lever graag mijn bijdrage daaraan. Misschien geloof je dit niet helemaal omdat ik ook mijn geld ermee verdien. Bedenk dan dat ik met deze blogs mensen verander van onbewust onbekwaam naar bewust onbekwaam in het bloggen. Wil je dan toch nog blogs publiceren, dan help ik je natuurlijk graag met een redactie of het complete schrijfproces ervan.

Kun je best heel goed schrijven maar ontbreekt het je aan tijd, ook dan help ik je graag. Ik kan je het grootste deel van het proces uit handen nemen. Nog leuker is het als je meedoet aan de blogbootcamp in Griekenland. In tien dagen produceer je zo’n 25 blogs en kom je thuis met een blogvoorraad van een jaar.