De gouden cirkel van Simon Sinek.

 

Gouden cirkel van Simon Sinek

Gouden cirkel van Simon Sinek

De gouden cirkel van Simon Sinek symboliseert het leven en uitdragen van je passie. Niet omdat je zo’n mooi product maakt, maar omdat je laat zien waarom je doet wat je doet. In de meeste gesprekken gaat het zo: ‘Ik ben Pietje Puk en produceer grasmaaimachines. Onze grasmaaiers zijn bijzonder omdat de gebruiker helemaal geen kracht hoeft te hebben om ermee te werken. Heeft jouw moeder een gazon? Misschien is zo’n grasmaaier iets voor haar.’

Simon Sinek heeft de beroemdste speeches geanalyseerd en daar het model van de gouden cirkel in ontdekt. Wanneer je vertelt over het waarom van wat je doet, komt al snel je missie en visie ter sprake. Op zo’n moment spreekt je hart en gaan je ogen glanzen. Daarna leg je uit hoe je dat voor elkaar krijgt en pas als laatste komt je dienst of product ter sprake. Je lezer of luisteraar krijgt nu jouw visie mee en als het ook zijn visie is, dan wordt het interessant.

Sinek legt dit principe goed uit in zijn speech.

Kijk eens op je website onder het tabblad “over ons”. Als er een verhaal staat over je product, probeer het dan te veranderen in een verhaal over het waarom van je onderneming. Het maakt je bedrijf een stuk overtuigender.

Lukt het niet, dan help ik je er natuurlijk graag mee.